ME.LOVE.HLOVATE : )

When the girl or guy place the tulip beside his/her ears..the tulip will whisper their love's name.. : )

salam alaik : )

beelog ni simple sajaa. sape nak follow, my pleasure : ) sape taknak, no biggie : ) lets make friends xp

suka belog ini ..? hee : P

Saturday, May 21, 2011

jiwang air is comin back !


assalam . hmm jiwang air is comin back . haih . mood hari ni semedang je baik . tibe tibe lepas solat maghrib tadi angin jiwajiwa ni datang . ape kene ni wawa ..?hmm.tibe. teringat dia. actually. tiap hari ingat dia. hmm. bukan . tiap saat teringat . bukan . tiap detik sebenarnya. naseb time tidur tu memori card pun tido. kalu tak 24/7 ingat dia ! grr. saya benci perasaan ni . 


pastu.



bila dah teringat ni. mulalah nak cari ape ape je point pasal dia. 

mulalah nak ambik nfon . buka inbox yang penuh dengan msg msg dia. msg hok tahun lps pun ada. mulala nak baca. pastu sambil earphone kat telinga. mula nak dgr lagu jiwang2. grrr. huaaa. semuanya dah bermula ! >.<'
i'm sick of this feeling ! saya tak suka bila angin merah jambu ni datang . sebab bila angin colour ni datang . i'm not myself anymore. dah jadi minah jiwang . bila dah jadi mcm ni . pls..pls anyone. pls dun disturb me. satgi saya makang kang ! 



hmm. bila nak feel better ni..? sampai bila agaknya memori card dlm kepala ni nak terus ingat dia ?

bila nak bole lupa...

lupalaa...

lupakan...

lupakan...

hmm.


anawahida
mayALLAHbless 





Friday, May 20, 2011

aminn ! : )


salam. hari ni mood semedang oke jer.

hmm. actually nak post satu ayat ni jer...



"saya taknak semua ni berakhir di sini dan saya nak ianya berkekalan !"



anawahida
mayALLAHbless 

Wednesday, May 18, 2011

gilaa tulipp !

salam alaik : ) doin' well ptg ptg mcm ni ? : ) hope so. haih . hari ni.. hari ni... herm.ape nak buat ? lagi 4 hari nak balik ke kampung halaman ; ) excited overdoseeeee ! haha xp.
nak jumpe macek macek saye : ) rindu sangat kat diorang : ) hee.





korang . hari ni bukak bukak fb tadi . terasa macam pelik ja profile pic saya. hmm. bajet. haha . *takpe.sedar diri* so... busan busan google la pic yg cun cun. tetibe . ternampak TULIP. whhhhoooaaaaaa ** sangat teruja . so nice .cantikk ! ape lagi . tukar la profile pic yg tak berapa nak indah sangat tu ; )... 


dan ...

terus meng'google'....


and this is what i got ; )





cantik kan ..?



waaa. i nak !



one in a million : )


cantik lahh !

pink pun oke : )



kuning air : )

heee. geram -.-"



wow !



nak semua !



so far ini je yg dapat semasa meng 'google' : )   nak tulipp ! dah busan dah tengok ros je kan ....? hee.



anawahida

mayALLAHbless : )


p/s : sapesape bole bagi saye tulip putih ..? xp







Saturday, May 14, 2011

assalamualaikum dan salam sejahtera : ) oke semua ? : ) see. saya masih mampu tersenyum . err. mestilaa mampu kan ? selagi kita masih bernafas dalam alam indahNYA ini, SENYUMLAH : ) walaupun kita di duga dengan sebarang ujian . itu tandanya ALLAH sayang pada kita  : )
oke. sudah lama sangat rasanya tak jengah beloog buruk ni  : P lama tak la sampai sedekad -.-' tapi setiap kali online. tak terasa nak menulis walaupun dalam otak ni tersangat la byk perkara untuk di kongsi : )
mungkin sebab jiwa yang tak berapa nak 'sihat' dua tiga menjak ni . mungkin jugak keriangan sebab dah berhenti kerja *yeeeehaaaaa* hehe. dalam keriangan tu pun ada jugak terselit kesedihan . 10 mei 2011. hari tu last day kerja. fuhh. tersangatlaa rajin hari tu. buat kerja tak de silap langsung . senyum je semedang : ) takde nak marahmarah orang . sampai murni cakap.. 

" wawa. sihat ke tak ? pehal happy semacam ? "

HAHA . takde ape laa murni . seronok ape tah saya pun tak tau. byk sebab . mungkin sebab tak lama lagi dah nak balik matrik. mungkin sebab lepas ni bole online semedangg tanpa gangguan *err. ye ke ?* mungkin sebab hari tu dapat gaji full oleh Mrs. Fongg ! *hehe* semua mungkin . SEGALANYA MUNGKIN . dan hari tu jugak rasa sangat sedih. : ( murni laa ! buat sedih pulak saya nak berhenti kerja. ayat dia yg tak boleh blah tuu... 

" wawa. ko jage diri. belajo elok olek kat matrik tuu . ko jgn jadi cam aku . malas belajo. main sane sini. tautau"

hmm. walawehh . sedih kot ; ( walau pun baru sebulan kenal diorang tu . walaupun kadang kadang perangai diorang menyakitkan . walaupun hidup diorang ngan hidup aku sangat berbeza. totally -.-'
but knowing them make me know about life actually . tak semua orang yang tak sekolah tu malas belajar. tak semua yang tak habis study tu nakal. tak semua yang jadi macam tu patut di pandang serong . they have their own reason . masing masing punya rezeki kan ? tak masuk 'u' pun . tp kalau jadi insan yang berguna. tak salah kan ? kadang kadang bila di fikir balik . lambakan masalah masalah sosial... 50% come from uni students.
so.. apaper pun . it's depends on yourself. diri sendiri . nak pilih jalan yang lurus ke. senget ke . bengkok ke ... 
jangan salah pilih sudaa.

hmm . dah dah .tinggalkan kenangan tu : ) esok . esok . saya nak p sekolah ! i'm back to school ! haha . rasa mcm nak ambik je baju kurung putih ngan kain biru muda tu . pakai balik .>,<" ish . haha . tak sabar rasanya . nak jumpa kawan actually . my BESTIE : ) 
NOOR FILZATI ZULKEPLI : ) huaaa. she keep me smiling for every second !


yg kiri ni PIJA : ) yg kanan tu PANI : )
suka duka tunggang tebalik semua share ngan pija : ) ALHAMDULILLAH . ALLAH tarik yg lain ... DIA bagi yg satu ni .. : )  hee. can't wait to meet her !!!!!!!!!!!!
hee. okok lah . mak saya dah jerit pggl . ade sumthin la tu -.-"
walaupun actually byk lagi nak cer nih >.<" next time perhaps : )


bye.

anawahida
mayAllahbless :)




Tuesday, April 26, 2011

alhamdulillah : )

Sistem Semakan Keputusan Peperiksaan Program Dua Tahun Matrikulasi Online v1.0Kolej-Kolej Matrikulasi
Kementerian Pelajaran Malaysia
Isikan USERID dan pilih Kolej anda:
Nota: Format USERID: NO.MATRIK + 6 DIGIT terakhir dalam No.k/p ,
Contoh: MS0716602091115190

Userid: MS1017674052075498 | No Matrik: MS1017674052 | No. KP: 920125075498
Kolej: Kolej Matrikulasi Perak


SUBJEK
GRED
DE023
A
DM024
B+
DK024
B
DF024
B
DB024
A
PNGK
3.33
STATUS
LULUS

"Paparan keputusan ini adalah bagi subjek teras sahaja. Keputusan ini tertakluk kepada keputusan rasmi yang akan dikeluarkan oleh Bahagian Matrikulasi kemudian."
Thanks to azalan@kmk.matrik.edu.my
"Sharing is caring"




ALHAMDULILLAH... : )
A LOT OF PRAYS TO ALLAH..


3.33

Hmm : )

enough ? 
apepun saya bersyukur..
hasil penat lelah selama ni, berbaloi jugak capai pointer 3 : )
thanks to all !

Tuesday, April 19, 2011

nak jugak !

assalamualaikum.. hye : ) haish . tetibe hye pulak . haha . nak p kerja dah ni . aduhh . sempat lagi yee unlinee. biase laa. kalau bukan waktu ni bile lagi kan ? tak mase tau saye cakap awak... .heeh : P


nak jugak !!


sewel ke wahida ..? tibetibe nak jugak . hmm. berdasarkan title entri ni... macam nak sangatsangat kan ? haih..bende ape yang nak sangat tu wahida ..? haha : ) banyak kalau nak ikutkan benda yang saya nak . yang saya inginkan . yang saya nak capai . yang saya impikan sampai termimpi mimpi . : P
tapi entah saya boleh dapat ke tak . boleh saya genggam ke tak . at the end nanti . harap dapat . i hope so .
sebab ape yang saya nak sekarang ni ibarat bayang bayang jer. then bayang bayang tu pun susah sangat nak di capai. tapi dream saya yang satu ni.... saya akan PASTIKAN saya dapat ! : ) dengan izinNya lahh jugak kan .. ? : ) i'm really hope for that person : ) yeah... a person . A PERSON . impian saya yang satu ni bukan barang segala bagai yee. tapi a person . mungkin impian kali ni agak MELAMPAU yee. tapi saya akan pastikan saya dapat. saya akan berusaha. bersungguhsungguh untuk dapatkan yang satu ni ..: ) *macam ikrar sekolahrendah sudaa*..


SAYA NI JIWANG SEBENARNYA. 


kalau kene pada tempat.masa dan waktu...
the jiwang air is soooooooooooo....
fuh...-.-"
 : )


bia lahh. ade kisah ? my life. my jiwa. my soul...
peduli laaa...
: P


saya nak jugak.. INSYAALLAH...

i'm always pray for it : )
sebab..
kalau kita doa doa selalu.. insyaALLAH.. ALLAH makbulkan kan ?

bia la sekarang ni takde sape tahu perasaan saya . tak de sape ambil pot pasal saya. tak de sape sibuk sibuk pasal saya...tak de sape kisah pasal saya..
dan saya pun malas nak amik pot pasal orang lain. malas nak tahu pasal orang lain. malas nak kisah pasal orang lain. malas nak tahu perasaan orang lain..

saya nak berdoa jer..
untuk saya. 
dan DIA.

PRAY.PRAY.PRAY.

kalau ALLAH. nak bagi...alhamdulillah..
kalau tak..?
ALHAMDULILLAH JUGAK : ) 

ade hikmah tu...
hee.
okeoke. nak p kerja dah . 
*walaupun berat nak tinggal kan belooog buruk ni : P*

bye..



anawahida
mayALLAHbless



p/s : *ALLAH sayangkan saya. dan juga AWAK : )*



Monday, April 18, 2011

matahari honey : )

assalamualaikum ... : ) haduih . penat ber fb-ing : P haha . letih mengomen sebenarnye. letih urat urat jarii ni haa. tapi bagus jugak . sebab ngomen ni la jari ni dah aktif+pantas+tangkas menaip dengan lajunye . *walaupun tak la laju mane pung* haha . tak pee. practise make perfect. yee tak ? 


hmm.

 hari ni punya mood baik semedang. lagu plus fb sajaa : ) haih.. takde keje kan . jadi cam ni laa. hari jugak lepas gian untuk dengar semua lagu lagu bagak ! hee. adoii. lame tak dengar lagu. lame tak buka XFM. lame tak nyanyi sorang2 dalam bilik.*kantoiiii* lame tak buat semua aktiviti2 harian .. ade laa dalam tiga minggu dah . fuh . lame tuhh . lame jugak laa tak bukak novel novel kesayangan . lame jugak la tak buka mp3. kalu buka pun . time lps balik keja . ade la lepas 2 3 buah lagu sempat dgr. lepas tu.. wasalam . bangun esok pagi tgk mp3 ke mane .  haha . dgr sangat bz kan ? kalah DOC. : ) tp memang bz pun . tak sabar rasanya nak berhenti kerja . huhu. tak sabar rasanya nak balik matrik . tak sabar rasanya nak jengah cafe. nak ketemu pakcik beger kiara. nak pi bistro . nak membeli belah kat k-sis : ) aduh.. harap harap masih d beri kesempatan . ameen : )

lagu.lagu.lagu : )

nak share.nakshare.nakshare : )

saya suka lagu lagu band indie . awak semua ? hee. macam mane ? same ngan saya ? atau tak minat langsung band band cenggini nih ? kalau tak minat . sila tutup beloog saya then pegi tido . : P haha . tak laa. saje . masing2 ade citarasa masing masing kan ? : )

now. actually im feel to share this lyric with u'all : )
see.

bolehkah ku percaya ?
katamu, di waktu, malam itu.
kau tak pernah berdusta, membahagi,
 di hati,hanya aku .



jika aku percaya,katamu,
tentang aku.
dan dirimu,
mungkin aku berikan,
segala.
termasuk matahari ,


but honey im sorry,
perananku, perananku,
aku bisa lupa , aku bisa ingkar,
kehendak hati yang menanti


honey bunny im sorry,
perananku, perananku,
aku bisa juga, aku bisa cuba,
mengisikan segala janji.



 pernah kah ku katakan ?
that im always be with you,
ku takkan berjauhan,
hati ini milikmu .



mungkin pernah ku kata,
berjanji, sehidup,
dan semati ,
dan akan ku kotakan,
janjiku ,
including matahari.



tajuk lagu ni : matahari honey by the related : )


http://www.youtube.com/watch?v=nIfjUiDZo1Q&feature=player_embedded#at=211

best sangat . penyanyi : bagak . 



this is BAGAK : )


haduih. arrangement musik plus melodi plus lirik yg sangat COOLIO laa. sukee laa wehh . haha . BAGAK ni jugak la yg nyanyi my favourite song : ) statik : dia.. *lirik yg kat dalm beloog ni haa*
then . ini beeelog dia . jengah laa : )

 im admire him : ) haha . his music laa... -.-"




yeah . that's it : )



anawahida
mayALLAHbless : )


p/s : canyougivemeincludingmatahari? : P HAHA .

  

















Friday, April 15, 2011

one year : )

salam alaik : ) sihat ?

entri kali ni tamau intro panjang panjang berjela macam utusan raja-raja dah. directly proportional to the subject terus : P hmm. tarik nafas... lepas : )
oke. today.. genap setahun + 1 hari : ) ape ye ? ape yang setahun satu hari ? tarikh kena saman ? kena patut ular ? kene gigit nyamuk ? haishh. haha :P nothin to remember actually. but my mind refused to do that : ) hmm . takpelahh. janji saya bahagia ? peduli ape kann ? : P 
yes. that's it. genap setahun . sekejap je kann ? rasa macam baru lagi . rasa macam baru je abis amik lesen . rasa macam baru je abih test jpj dengan JPJ lelaki from kelantan yg speaking dia punya bahasa mantaap gila dengan saya . *aduh.sampai mengganggu konsentrasi untuk memandu : )*
rasa macam BARU lagi semua tu .. kan ? hmm . that's we called LIFE : ) cepat sangat masa berlalu . and this is what we call TIME : ) tak de ape nak rewind pun . just nak cakap.. dah genap setahun : ) haha . dari tadi tak abis abis .. haih . hmm . betul . ape yg pasti . my mind always remind me about this friendship . always .haha . GOOD JOB MIND . dan jgn lupa untuk ingat bahawa SETIAP YANG BERTEMU PASTI AKAN BERPISAH . SETIAP PERTEMUAN AKAN ADA PERPISAHAN . keep this in your mind , Nurul Wahida : ) saya tahu . i always remember that . saya tak akan lupa . mungkin sampai bila bila . sebab ianya selalu ada dalam minda saya . penting sangat ke ? agak laa kot. : P .
huhu . setahun jugak laa saya dah penat bergembira + penat menangis + penat kecewa + penat bersuka ria .. semua segala bagai bercampur. hmm .but i like . it just nice. it give me EXPERIENCE : ) takde laa kuno sangat kan . hee. 

to know..and to let u know... i like that one yr : ) walau byk mane pahitnye..tak cukup gulaa nye . saya tetap suke ....

hmm . oke that all : ) 
and 'selamat ulang tahun perkenalan' : )
i kee that . tidely : )
dah . dah ... haha . 

anawahida
mayALLAHbless.


p/s : agak agak sempat tak selamat ulang tahun perkenalan yg ke-2 ? hmm .

Friday, April 8, 2011

kerja !!

salam alaik wahai semuaaaaaaa : ) semua sihat ? alhamdulillah . masih diberi oksigen percuma oleh ALLAH S.W.T : )
huhu.... akhirnya ada jugak masa nak ber blogging ni . *sebenarnye ade je mase tapi malas* bukan ape ... sekarang sebenarnya... sebenarnya ... sebenarnya .. saya sudah kerja ! uhuk2 . BUKAN DOKTOR YE . DOKTOR tu lambat lagi . but the title will come.. wish me for Dr. Nurul Wahida Othman : ) i wish . prays for me . INSYAALLAH .. 
haha .oke cite bab kerja . sekarang ni kerja pun sebab nak isi masa kat rumah yang tersangat la senggang ! hmm . duk rumah pun kalau asyik onlineeee . boring jugak . dah habis tolong mak ayah itu ini .. ape lagi nak buat ? tengok tv ? aha . dah tak teringin dah . tv tv ni zaman baju sekolah kain biru tua dulu nun . tv tu dah macam kembar . KEMBAR TAK SEIRAS LAA :p
onlinee pun ... lame sangat NAIK BORING ! so dari pengsan keboringan . lebih baik kerja kan ? income masuk . experience dapat  : )
 sebut pasal experience..excerly saya dah dapat satu experience bila kerja ni ..bila dah kerja ni.. baru tahu penatnya rasa bila balik kerja , malas nya rasa bila nak p kerja keesokkan harinya .. baru tahu macam mana susahnya ayah kerja siang malam cari duit nak bagi makan family.. nak sara family.. nak tanggung study saya ..nak bagi duit kat saya lagi...bayangkan kerja penat penat . then duit semua hbs untuk segala macam perkara.
kadang kadang tgk ayah nak beli baju baru pun pikir 2 3 kali .. ): *sedih pulak rasa*kita pulak senang senang jer mintak segala bagai macam benda kat ayah ... aduhai. insafnya bila dah kerja ni . baru ingat betapa besarnya pengorbanan mak dan ayah ..so for those who are still have both of them .. APPRECIATE + LOVE them much much ! overdose punya type. tanpa mak ayah . kita ni tak wujud tau : )


ni PUAN dan TUAN di rumah saya : )






 saya SAYANG mereka OVERDOSE GULAAAAAA ! 



*sayangsayangorangselaluyee* : ) s-m-i-l-e.

anawahida 
mayALLAHbless

Wednesday, March 30, 2011

zizan raja lawak :)

ting ting ! entri :)
hey hey . lamenya tak update belog tersayang ni . berhabuk sudaa. uhuk uhuk :P haha . busy sikit. *busylersangat* oke oke . ni entri untuk bulan 3. yelaa. bulan ni banyak bende nak buat . exam lagi . syukur alhamdulillah . dah lepas. hope result yg bakal keluar melegakan hati dan jiwa :)
oke oke . sibuk punya sibuk bulan ni sampai rasa cepat sangat masa berlalu . Kalau tak silap haritu baru jer rasa kena baling ngan bedak habis wangii satu badan *besdaisaya*. hailaa. budak budak matrik ni . nasib baik bedak powder johnson baby tuh . WANGI . kalau dorang baling telur ke . tepung ke . air sabun ke . memang tak cakap sebulan  ! haha :P so far, thats my precious moment actually . even ade gak rasa marah time tu *tibetibeemo* yelaa. kalu time skola dulu . baik baik jer budak nye *budaksekolahsainslaakatakan*. tak de nye prengpreng macam ni . ciap bagi hadiah lagi . haha :P
cepat sangat masa berlalu . dan manusia makin matang . makin mengejar impian . :)



oke oke . nak share ngan korang pasal lagu ni . SELAMAT TINGGAL - DINA NADZIR FT ZIZAN RAJA LAWAK http://www.youtube.com/watch?v=yMT9o_LSpuY. sumpa cakap . superb lahh lagu ni . tambah tambah zizan tu rap rap :P haii :) sukaa laaa zizan ! *ngeehaha* bait bait lirik nya . klip vid nya . oke laa . not bad . suka nya .... even rap . but sayu jer rasa . first time dgr nak tak tentu arah kot ! ahaha . bukan ape . tak tentu arah nak dengar lagi . nak tahu lirik .  comel sangat suara dina dengan zizan nice combination .
next .. this song : 150 JUTA KALI BY FYNN JAMAL :)
http://www.youtube.com/watch?v=bbv3CF7ovvs
this song is too comel ! :P   nice song . nice voice. COOLIO punya suare 0.o". comei comei . credit to her .
saya suka dua lagu ni sangat sangat . hee. 



p/s : *agakagakadetakorangnaknyanyilagu150jutakalituuntuksaya*. ahaa. melampau .

anawahida mayALLAHbless :)

Saturday, January 15, 2011

HUJAN - lepaskan aku




Thursday, January 13, 2011

http://www.facebook.com/home.php?sk=group_178580118842860&notif_t=group_activity




GENG  OF RO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!




Anawahida 
mayAllahbless

Wednesday, January 12, 2011

My love :: Life.Love.Laugh (:

Entri... dushh !
HAHA (:

salam alaik..

hari ni Ana asyik menghitung hari bila laa nak pulang ke KMPk. Diam tak diam nak balik dah ke KMPk yg disayangi tu (: SUMPA SAYANG ! I LOVE KMPk !! Hee. :D :D 


actually (: Ana nak tunjukkan somethin'... (: (:



TARRA !




 Hee. ni lah . Koleksi DIARY DIARY kesayangan Ana (: sayang gilaa !
sebab... 'diorg' ni la tempat Ana luahkan isi hati . rasa marah . kecewa .happy nak mati . hee.

sedih pilu . frust nonggeng ke. Ana takde tempat lain dah . INILAH . so far . Ana suka menulis . Kalau time muda mudi dulu Ana suka tulis cerpen . (: Banyak jugak la cerpen yang Ana hasilkan dulu tapi Ana tak tahu dah Ana simpan mana . tah PUAN AZIZAH dah buang ker... ? ):
hmm (: tak pe lahh . Yang penting yg kat bawah bawah ni mem besar tak buang (: hihi .





standart 6 :: memang keanak anakkan !


form 2 :: kiki (;

mase form 5. simple je . penah hilang kot ! fuhh -.-"
mase form 3 .kahkahkah :D skematik rite ? haha .
mase form 4 . childish rite ? haha (:
 huhu . so far sekarang Ana dah tak de dah diary diary ni (: naekmandatseket . hee.
sekarang maen ni pulak ... 




sekian (:



Anawahida
MayAllahbless (:



Sepi - Sixth Sense (:

entri.. entri .. entri .. (:

Hapus airmatamu dan jangan bersedih
Aku di sini menemanimu melukis hari
Hapus airmatamu dan jangan bersedih
Aku di sini menemanimu melukis hari

Mentari pagi
Bawakan embun sejukkan hati
Aku di sini menatap engkau menangis sepi
Oh sepi sepiku
Janganlah bersedih hati
Hapus airmatamu dan jangan bersedih
Aku di sini menemanimu melukis hari
Hapus airmatamu dan jangan bersedih
Aku di sini menemanimu melukis hari
Oh sepi sepiku
Janganlah bersedih hati
Hapus airmatamu dan jangan bersedih
Aku di sini menemanimu melukis hari
Hapus airmatamu dan jangan bersedih
Aku di sini menemanimu melukis hari


Alahai .. cair je Ana dengar lagu ni...
rasa macam kat awang awangan pun ade . Hee.
seriously,Adi memang superb laa !
teringin nak jadi macam dia . Err. I means pandai tulis lirik . gubah lagu . then . nyanyi .. 
nice voice pulak .. 
fuhh !
Respect laa diorang diorang yang pandai gubah/buat/nyanyi lagu sendiri .nice .nice job .
macam Ana Raffali tu (:
Ade seni tersendiri .
Ade ilham tersendiri .
Ade idea yang MANTOOOP !
i wish i could too...
but .. not to become a singer lah !
hee. (:
SUARA ITU AURAT (:
jadi komposer ker ..
tulis lirik ker..
 i love writing (:
Dulu dulu time budak sekolah main BUKU DIARY haa. 
tapi sekarang tak dah .
naik mandat sikit (:
BERBLOGGER (:
but all my diary...
nicest keep at my study table..(:
whoot ! kenangan tuh (:
yang takkan lupe sampai kapan pun !



Anawahida
MayAllahbless

Tuesday, January 11, 2011

For every part in my life..

Salam alaik .. (: 


 For every part in my life now..
they're the most important person in my life !


yang kat atas ni azue dan macek .
sumpa Ana cakap .. Hidup Ana sunyi kalau diorang takde !

gurau senda diorang .. yg sentiasa buat Ana 'hidup' di KMPK tu ..(:
ESPECIALLY macek ! ( Nurul Husna Abdul Rashid )
ade sorang lagi .. sara (:
tapi dia ni susa sikit nak bergambar . huh -.-"

even only just for a few month ...
rasa macam dah bertahun tahun kenal diorang !
so suweeed ! (:
i do love them damnly much !

Ini pula super duper friends Ana masa menuntut di Sytra dulu .


  Last moment we in sarjanarians (:

                                                 
With my chemistry's teacher, Mr . Yaman (:


  nicest friends, Nor Atirah Bt. Mohamad (:


Masa makan kek yg Ain bawa (: mishh them !!

I'll never forget my precious moment with them ^.^v





Monday, January 10, 2011

FACEBOOK WILL END ON MARCH 15th! | Weekly World News


ehem ehem . alahai .. agak agak betul ke desas desus ni ?

dan kalau betul . ape yang kalian semua rasa..?

sedih ..?






stok hepi tak ingat ! 

(sebab mak pun ade fb sampai dah tak masak kat rumah)




kecewa ? (sebab da ramai kawan kat sini)




biase ? ( jarang online pung )



atau ..

tak rasa ape ape pasal tak de pung akaun fb ..?

for me , terpulang la ape nak jadi pun.
takde effect pun kalau fb takde . (:
I'm still alive what... (: hee.


p/s : masing2 punya pandangan masing2 rite?
jangan ade yang nak bunuh diri suda pasal bende alah ini !


Anawahida
MayALLAHbless

Dua minggu yang sangat indah ^.^

Entri kali ini sebenarnya agak suka suki . Hee. Just nak rewind balik ape yang dah berlaku for the world life in 2010. tapi yang paling Ana rasa takkan dapat lupa sampai kapan pun .. is THE TWO WEEKS (: before. belum terlambat kut Ana nak wish Happy New Year !!. keke . Moga2 life 2011 ni more more more precious (:
Lebih mendapat keberkatan Allah .. amin (: Hidup kalau tak dapat berkatNya pun tarak guna kan kan ?
oke oek .Berbalik kepada cerita dua minggu tu . mesti ter musykil musykil kan ?
ape la agaknya..?



Actually . that is my precious memory masa Ana ambil lesen . Ana takkan dapat lupakan 'dia'. (: (: (:











Bila terfikir pasal dia Ana tersenyum sorang2 . Maybe dia sudah lupakan Ana tapi Ana..? NEVER !
Entah la macam mana Ana bole kenal dengan 'dia' tapi yang pastinya dua minggu tu Ana rasa bahagia sangat !
Kawan Ana la yang bagi num fon Ana dekat 'dia'. tanpa kebenaran Ana . TANPA KEBENARAN YE. hish.. Mula mula tu Ana germ la jugak kan, tapi nak buat macam mana ? Tangan gatal sangat . hee. 
tak kisah lah Ana pasal tu .
Start dari tu lah Ana dan 'dia' KAWAN . (:
'dia' sangat baik ( pada mata Ana la ) . sangat handsome (: (pada mata Ana la )
tapi mungkin Ana ni maseh mentah , masih setahun jagung untuk masuk dalam 'alam' ni ..
Ana pun tak tahu macam mana Ana bole tersangkut dengan'dia'. Memang LELAKI NI PANDAI MENGAYAT KAN ? SETUJU ? Ana setuju sebab Ana yang cakap (: Ana dah tejebak . Naseb . Ana maseh diberi peluang untuk back to normal . Maybe ini pengajaran buat Ana kan ?
Cerita ini macam takde ending sebenarnya . Ana tak nak cerita panjang lebarlah . The things is ..



Ana sayang 'dia' sebagai seorang kawan. KAWAN .

Ana rindu 'dia' sebagai seorang kawan . KAWAN .

Tapi mungkin Ana takkan dapat tahu apa2 lagi dah pasal dia . sebab Ana yang buang 'dia' dari hidup Ana .
hmm (:
This is a first time Ana fall in love. WOW ! 
HAHA (:


Cinta monyet kan ..? 

Ana tak nah dah terjebak dalam semua ni selagi belum tiba masanya . Sekarang Ana taknak kongsi kaseh Ana ni dengan siapa2 pun melainkan pada 


MAK AYAH . FAMILY . ANAK SEDARA YANG CHOMEL2 TU . (:

YANG PALING TERTINGGI... PADA ALLAH (:





P/S : kalau nak bercinta boleh tapi tunggu masanya tiba oke ?
I'll wait (:


MayALLAHbless
Ana wahida

lagu feveret Ana (:

Salam Alaik..


Hee. Entri kali ni Ana nak share pasal lagu feveret Ana. lagu ape ? haa. Kat bawah tu (:
See ? Statik - Gelap . Maybe some of u ade yang tak pernah dgr lagu ni or memang tak kenal langsung dengan penyanyinya . Tapi satu yangAna nak kasi tahu . Ana MINAT SANGAT SANGAT lagu ni ! (:




Band statik (Indie) ni memang Ana minat GILA. Ana mula dengar lagu diorang dekat XFM (: mula mula sekali lagu NIKMAT SEMENTARA (: stok shiok gila . hee. Sejak itu la Ana minat band ni . Bole katakan semua kot lagu2 diorang Ana tahu . Meh Ana listkan lagu diorang yang Ana tahu..
   
-Nikmat sementara
-Pusingan terakhir
-Cherita kita
-Bintang
-Curiga
-Dia
-Kehadirannya
-Gelap


So far.. itu je lah yang Ana tahu . Maybe ade lagi ke ? hee.






May Allah Bless
Ana Wahida

Saturday, May 21, 2011

jiwang air is comin back !

Posted by Wahida Othman at 6:02 AM
Reactions: 
0 comments

assalam . hmm jiwang air is comin back . haih . mood hari ni semedang je baik . tibe tibe lepas solat maghrib tadi angin jiwajiwa ni datang . ape kene ni wawa ..?hmm.tibe. teringat dia. actually. tiap hari ingat dia. hmm. bukan . tiap saat teringat . bukan . tiap detik sebenarnya. naseb time tidur tu memori card pun tido. kalu tak 24/7 ingat dia ! grr. saya benci perasaan ni . 


pastu.



bila dah teringat ni. mulalah nak cari ape ape je point pasal dia. 

mulalah nak ambik nfon . buka inbox yang penuh dengan msg msg dia. msg hok tahun lps pun ada. mulala nak baca. pastu sambil earphone kat telinga. mula nak dgr lagu jiwang2. grrr. huaaa. semuanya dah bermula ! >.<'
i'm sick of this feeling ! saya tak suka bila angin merah jambu ni datang . sebab bila angin colour ni datang . i'm not myself anymore. dah jadi minah jiwang . bila dah jadi mcm ni . pls..pls anyone. pls dun disturb me. satgi saya makang kang ! 



hmm. bila nak feel better ni..? sampai bila agaknya memori card dlm kepala ni nak terus ingat dia ?

bila nak bole lupa...

lupalaa...

lupakan...

lupakan...

hmm.


anawahida
mayALLAHbless 





Friday, May 20, 2011

aminn ! : )

Posted by Wahida Othman at 8:17 AM
Reactions: 
0 comments

salam. hari ni mood semedang oke jer.

hmm. actually nak post satu ayat ni jer...



"saya taknak semua ni berakhir di sini dan saya nak ianya berkekalan !"



anawahida
mayALLAHbless 

Wednesday, May 18, 2011

gilaa tulipp !

Posted by Wahida Othman at 2:47 AM
Reactions: 
2 comments
salam alaik : ) doin' well ptg ptg mcm ni ? : ) hope so. haih . hari ni.. hari ni... herm.ape nak buat ? lagi 4 hari nak balik ke kampung halaman ; ) excited overdoseeeee ! haha xp.
nak jumpe macek macek saye : ) rindu sangat kat diorang : ) hee.





korang . hari ni bukak bukak fb tadi . terasa macam pelik ja profile pic saya. hmm. bajet. haha . *takpe.sedar diri* so... busan busan google la pic yg cun cun. tetibe . ternampak TULIP. whhhhoooaaaaaa ** sangat teruja . so nice .cantikk ! ape lagi . tukar la profile pic yg tak berapa nak indah sangat tu ; )... 


dan ...

terus meng'google'....


and this is what i got ; )





cantik kan ..?



waaa. i nak !



one in a million : )


cantik lahh !

pink pun oke : )



kuning air : )

heee. geram -.-"



wow !



nak semua !



so far ini je yg dapat semasa meng 'google' : )   nak tulipp ! dah busan dah tengok ros je kan ....? hee.



anawahida

mayALLAHbless : )


p/s : sapesape bole bagi saye tulip putih ..? xp







Saturday, May 14, 2011

Posted by Wahida Othman at 2:06 AM
Reactions: 
0 comments
assalamualaikum dan salam sejahtera : ) oke semua ? : ) see. saya masih mampu tersenyum . err. mestilaa mampu kan ? selagi kita masih bernafas dalam alam indahNYA ini, SENYUMLAH : ) walaupun kita di duga dengan sebarang ujian . itu tandanya ALLAH sayang pada kita  : )
oke. sudah lama sangat rasanya tak jengah beloog buruk ni  : P lama tak la sampai sedekad -.-' tapi setiap kali online. tak terasa nak menulis walaupun dalam otak ni tersangat la byk perkara untuk di kongsi : )
mungkin sebab jiwa yang tak berapa nak 'sihat' dua tiga menjak ni . mungkin jugak keriangan sebab dah berhenti kerja *yeeeehaaaaa* hehe. dalam keriangan tu pun ada jugak terselit kesedihan . 10 mei 2011. hari tu last day kerja. fuhh. tersangatlaa rajin hari tu. buat kerja tak de silap langsung . senyum je semedang : ) takde nak marahmarah orang . sampai murni cakap.. 

" wawa. sihat ke tak ? pehal happy semacam ? "

HAHA . takde ape laa murni . seronok ape tah saya pun tak tau. byk sebab . mungkin sebab tak lama lagi dah nak balik matrik. mungkin sebab lepas ni bole online semedangg tanpa gangguan *err. ye ke ?* mungkin sebab hari tu dapat gaji full oleh Mrs. Fongg ! *hehe* semua mungkin . SEGALANYA MUNGKIN . dan hari tu jugak rasa sangat sedih. : ( murni laa ! buat sedih pulak saya nak berhenti kerja. ayat dia yg tak boleh blah tuu... 

" wawa. ko jage diri. belajo elok olek kat matrik tuu . ko jgn jadi cam aku . malas belajo. main sane sini. tautau"

hmm. walawehh . sedih kot ; ( walau pun baru sebulan kenal diorang tu . walaupun kadang kadang perangai diorang menyakitkan . walaupun hidup diorang ngan hidup aku sangat berbeza. totally -.-'
but knowing them make me know about life actually . tak semua orang yang tak sekolah tu malas belajar. tak semua yang tak habis study tu nakal. tak semua yang jadi macam tu patut di pandang serong . they have their own reason . masing masing punya rezeki kan ? tak masuk 'u' pun . tp kalau jadi insan yang berguna. tak salah kan ? kadang kadang bila di fikir balik . lambakan masalah masalah sosial... 50% come from uni students.
so.. apaper pun . it's depends on yourself. diri sendiri . nak pilih jalan yang lurus ke. senget ke . bengkok ke ... 
jangan salah pilih sudaa.

hmm . dah dah .tinggalkan kenangan tu : ) esok . esok . saya nak p sekolah ! i'm back to school ! haha . rasa mcm nak ambik je baju kurung putih ngan kain biru muda tu . pakai balik .>,<" ish . haha . tak sabar rasanya . nak jumpa kawan actually . my BESTIE : ) 
NOOR FILZATI ZULKEPLI : ) huaaa. she keep me smiling for every second !


yg kiri ni PIJA : ) yg kanan tu PANI : )
suka duka tunggang tebalik semua share ngan pija : ) ALHAMDULILLAH . ALLAH tarik yg lain ... DIA bagi yg satu ni .. : )  hee. can't wait to meet her !!!!!!!!!!!!
hee. okok lah . mak saya dah jerit pggl . ade sumthin la tu -.-"
walaupun actually byk lagi nak cer nih >.<" next time perhaps : )


bye.

anawahida
mayAllahbless :)




Tuesday, April 26, 2011

alhamdulillah : )

Posted by Wahida Othman at 5:26 AM
Reactions: 
0 comments
Sistem Semakan Keputusan Peperiksaan Program Dua Tahun Matrikulasi Online v1.0Kolej-Kolej Matrikulasi
Kementerian Pelajaran Malaysia
Isikan USERID dan pilih Kolej anda:
Nota: Format USERID: NO.MATRIK + 6 DIGIT terakhir dalam No.k/p ,
Contoh: MS0716602091115190

Userid: MS1017674052075498 | No Matrik: MS1017674052 | No. KP: 920125075498
Kolej: Kolej Matrikulasi Perak


SUBJEK
GRED
DE023
A
DM024
B+
DK024
B
DF024
B
DB024
A
PNGK
3.33
STATUS
LULUS

"Paparan keputusan ini adalah bagi subjek teras sahaja. Keputusan ini tertakluk kepada keputusan rasmi yang akan dikeluarkan oleh Bahagian Matrikulasi kemudian."
Thanks to azalan@kmk.matrik.edu.my
"Sharing is caring"




ALHAMDULILLAH... : )
A LOT OF PRAYS TO ALLAH..


3.33

Hmm : )

enough ? 
apepun saya bersyukur..
hasil penat lelah selama ni, berbaloi jugak capai pointer 3 : )
thanks to all !

Tuesday, April 19, 2011

nak jugak !

Posted by Wahida Othman at 9:42 PM
Reactions: 
0 comments
assalamualaikum.. hye : ) haish . tetibe hye pulak . haha . nak p kerja dah ni . aduhh . sempat lagi yee unlinee. biase laa. kalau bukan waktu ni bile lagi kan ? tak mase tau saye cakap awak... .heeh : P


nak jugak !!


sewel ke wahida ..? tibetibe nak jugak . hmm. berdasarkan title entri ni... macam nak sangatsangat kan ? haih..bende ape yang nak sangat tu wahida ..? haha : ) banyak kalau nak ikutkan benda yang saya nak . yang saya inginkan . yang saya nak capai . yang saya impikan sampai termimpi mimpi . : P
tapi entah saya boleh dapat ke tak . boleh saya genggam ke tak . at the end nanti . harap dapat . i hope so .
sebab ape yang saya nak sekarang ni ibarat bayang bayang jer. then bayang bayang tu pun susah sangat nak di capai. tapi dream saya yang satu ni.... saya akan PASTIKAN saya dapat ! : ) dengan izinNya lahh jugak kan .. ? : ) i'm really hope for that person : ) yeah... a person . A PERSON . impian saya yang satu ni bukan barang segala bagai yee. tapi a person . mungkin impian kali ni agak MELAMPAU yee. tapi saya akan pastikan saya dapat. saya akan berusaha. bersungguhsungguh untuk dapatkan yang satu ni ..: ) *macam ikrar sekolahrendah sudaa*..


SAYA NI JIWANG SEBENARNYA. 


kalau kene pada tempat.masa dan waktu...
the jiwang air is soooooooooooo....
fuh...-.-"
 : )


bia lahh. ade kisah ? my life. my jiwa. my soul...
peduli laaa...
: P


saya nak jugak.. INSYAALLAH...

i'm always pray for it : )
sebab..
kalau kita doa doa selalu.. insyaALLAH.. ALLAH makbulkan kan ?

bia la sekarang ni takde sape tahu perasaan saya . tak de sape ambil pot pasal saya. tak de sape sibuk sibuk pasal saya...tak de sape kisah pasal saya..
dan saya pun malas nak amik pot pasal orang lain. malas nak tahu pasal orang lain. malas nak kisah pasal orang lain. malas nak tahu perasaan orang lain..

saya nak berdoa jer..
untuk saya. 
dan DIA.

PRAY.PRAY.PRAY.

kalau ALLAH. nak bagi...alhamdulillah..
kalau tak..?
ALHAMDULILLAH JUGAK : ) 

ade hikmah tu...
hee.
okeoke. nak p kerja dah . 
*walaupun berat nak tinggal kan belooog buruk ni : P*

bye..



anawahida
mayALLAHbless



p/s : *ALLAH sayangkan saya. dan juga AWAK : )*



Monday, April 18, 2011

matahari honey : )

Posted by Wahida Othman at 2:32 AM
Reactions: 
0 comments
assalamualaikum ... : ) haduih . penat ber fb-ing : P haha . letih mengomen sebenarnye. letih urat urat jarii ni haa. tapi bagus jugak . sebab ngomen ni la jari ni dah aktif+pantas+tangkas menaip dengan lajunye . *walaupun tak la laju mane pung* haha . tak pee. practise make perfect. yee tak ? 


hmm.

 hari ni punya mood baik semedang. lagu plus fb sajaa : ) haih.. takde keje kan . jadi cam ni laa. hari jugak lepas gian untuk dengar semua lagu lagu bagak ! hee. adoii. lame tak dengar lagu. lame tak buka XFM. lame tak nyanyi sorang2 dalam bilik.*kantoiiii* lame tak buat semua aktiviti2 harian .. ade laa dalam tiga minggu dah . fuh . lame tuhh . lame jugak laa tak bukak novel novel kesayangan . lame jugak la tak buka mp3. kalu buka pun . time lps balik keja . ade la lepas 2 3 buah lagu sempat dgr. lepas tu.. wasalam . bangun esok pagi tgk mp3 ke mane .  haha . dgr sangat bz kan ? kalah DOC. : ) tp memang bz pun . tak sabar rasanya nak berhenti kerja . huhu. tak sabar rasanya nak balik matrik . tak sabar rasanya nak jengah cafe. nak ketemu pakcik beger kiara. nak pi bistro . nak membeli belah kat k-sis : ) aduh.. harap harap masih d beri kesempatan . ameen : )

lagu.lagu.lagu : )

nak share.nakshare.nakshare : )

saya suka lagu lagu band indie . awak semua ? hee. macam mane ? same ngan saya ? atau tak minat langsung band band cenggini nih ? kalau tak minat . sila tutup beloog saya then pegi tido . : P haha . tak laa. saje . masing2 ade citarasa masing masing kan ? : )

now. actually im feel to share this lyric with u'all : )
see.

bolehkah ku percaya ?
katamu, di waktu, malam itu.
kau tak pernah berdusta, membahagi,
 di hati,hanya aku .



jika aku percaya,katamu,
tentang aku.
dan dirimu,
mungkin aku berikan,
segala.
termasuk matahari ,


but honey im sorry,
perananku, perananku,
aku bisa lupa , aku bisa ingkar,
kehendak hati yang menanti


honey bunny im sorry,
perananku, perananku,
aku bisa juga, aku bisa cuba,
mengisikan segala janji.



 pernah kah ku katakan ?
that im always be with you,
ku takkan berjauhan,
hati ini milikmu .



mungkin pernah ku kata,
berjanji, sehidup,
dan semati ,
dan akan ku kotakan,
janjiku ,
including matahari.



tajuk lagu ni : matahari honey by the related : )


http://www.youtube.com/watch?v=nIfjUiDZo1Q&feature=player_embedded#at=211

best sangat . penyanyi : bagak . 



this is BAGAK : )


haduih. arrangement musik plus melodi plus lirik yg sangat COOLIO laa. sukee laa wehh . haha . BAGAK ni jugak la yg nyanyi my favourite song : ) statik : dia.. *lirik yg kat dalm beloog ni haa*
then . ini beeelog dia . jengah laa : )

 im admire him : ) haha . his music laa... -.-"




yeah . that's it : )



anawahida
mayALLAHbless : )


p/s : canyougivemeincludingmatahari? : P HAHA .

  

















Friday, April 15, 2011

one year : )

Posted by Wahida Othman at 9:48 PM
Reactions: 
0 comments
salam alaik : ) sihat ?

entri kali ni tamau intro panjang panjang berjela macam utusan raja-raja dah. directly proportional to the subject terus : P hmm. tarik nafas... lepas : )
oke. today.. genap setahun + 1 hari : ) ape ye ? ape yang setahun satu hari ? tarikh kena saman ? kena patut ular ? kene gigit nyamuk ? haishh. haha :P nothin to remember actually. but my mind refused to do that : ) hmm . takpelahh. janji saya bahagia ? peduli ape kann ? : P 
yes. that's it. genap setahun . sekejap je kann ? rasa macam baru lagi . rasa macam baru je abis amik lesen . rasa macam baru je abih test jpj dengan JPJ lelaki from kelantan yg speaking dia punya bahasa mantaap gila dengan saya . *aduh.sampai mengganggu konsentrasi untuk memandu : )*
rasa macam BARU lagi semua tu .. kan ? hmm . that's we called LIFE : ) cepat sangat masa berlalu . and this is what we call TIME : ) tak de ape nak rewind pun . just nak cakap.. dah genap setahun : ) haha . dari tadi tak abis abis .. haih . hmm . betul . ape yg pasti . my mind always remind me about this friendship . always .haha . GOOD JOB MIND . dan jgn lupa untuk ingat bahawa SETIAP YANG BERTEMU PASTI AKAN BERPISAH . SETIAP PERTEMUAN AKAN ADA PERPISAHAN . keep this in your mind , Nurul Wahida : ) saya tahu . i always remember that . saya tak akan lupa . mungkin sampai bila bila . sebab ianya selalu ada dalam minda saya . penting sangat ke ? agak laa kot. : P .
huhu . setahun jugak laa saya dah penat bergembira + penat menangis + penat kecewa + penat bersuka ria .. semua segala bagai bercampur. hmm .but i like . it just nice. it give me EXPERIENCE : ) takde laa kuno sangat kan . hee. 

to know..and to let u know... i like that one yr : ) walau byk mane pahitnye..tak cukup gulaa nye . saya tetap suke ....

hmm . oke that all : ) 
and 'selamat ulang tahun perkenalan' : )
i kee that . tidely : )
dah . dah ... haha . 

anawahida
mayALLAHbless.


p/s : agak agak sempat tak selamat ulang tahun perkenalan yg ke-2 ? hmm .

Friday, April 8, 2011

kerja !!

Posted by Wahida Othman at 7:30 AM
Reactions: 
0 comments
salam alaik wahai semuaaaaaaa : ) semua sihat ? alhamdulillah . masih diberi oksigen percuma oleh ALLAH S.W.T : )
huhu.... akhirnya ada jugak masa nak ber blogging ni . *sebenarnye ade je mase tapi malas* bukan ape ... sekarang sebenarnya... sebenarnya ... sebenarnya .. saya sudah kerja ! uhuk2 . BUKAN DOKTOR YE . DOKTOR tu lambat lagi . but the title will come.. wish me for Dr. Nurul Wahida Othman : ) i wish . prays for me . INSYAALLAH .. 
haha .oke cite bab kerja . sekarang ni kerja pun sebab nak isi masa kat rumah yang tersangat la senggang ! hmm . duk rumah pun kalau asyik onlineeee . boring jugak . dah habis tolong mak ayah itu ini .. ape lagi nak buat ? tengok tv ? aha . dah tak teringin dah . tv tv ni zaman baju sekolah kain biru tua dulu nun . tv tu dah macam kembar . KEMBAR TAK SEIRAS LAA :p
onlinee pun ... lame sangat NAIK BORING ! so dari pengsan keboringan . lebih baik kerja kan ? income masuk . experience dapat  : )
 sebut pasal experience..excerly saya dah dapat satu experience bila kerja ni ..bila dah kerja ni.. baru tahu penatnya rasa bila balik kerja , malas nya rasa bila nak p kerja keesokkan harinya .. baru tahu macam mana susahnya ayah kerja siang malam cari duit nak bagi makan family.. nak sara family.. nak tanggung study saya ..nak bagi duit kat saya lagi...bayangkan kerja penat penat . then duit semua hbs untuk segala macam perkara.
kadang kadang tgk ayah nak beli baju baru pun pikir 2 3 kali .. ): *sedih pulak rasa*kita pulak senang senang jer mintak segala bagai macam benda kat ayah ... aduhai. insafnya bila dah kerja ni . baru ingat betapa besarnya pengorbanan mak dan ayah ..so for those who are still have both of them .. APPRECIATE + LOVE them much much ! overdose punya type. tanpa mak ayah . kita ni tak wujud tau : )


ni PUAN dan TUAN di rumah saya : )






 saya SAYANG mereka OVERDOSE GULAAAAAA ! 



*sayangsayangorangselaluyee* : ) s-m-i-l-e.

anawahida 
mayALLAHbless

Wednesday, March 30, 2011

zizan raja lawak :)

Posted by Wahida Othman at 1:54 AM
Reactions: 
0 comments
ting ting ! entri :)
hey hey . lamenya tak update belog tersayang ni . berhabuk sudaa. uhuk uhuk :P haha . busy sikit. *busylersangat* oke oke . ni entri untuk bulan 3. yelaa. bulan ni banyak bende nak buat . exam lagi . syukur alhamdulillah . dah lepas. hope result yg bakal keluar melegakan hati dan jiwa :)
oke oke . sibuk punya sibuk bulan ni sampai rasa cepat sangat masa berlalu . Kalau tak silap haritu baru jer rasa kena baling ngan bedak habis wangii satu badan *besdaisaya*. hailaa. budak budak matrik ni . nasib baik bedak powder johnson baby tuh . WANGI . kalau dorang baling telur ke . tepung ke . air sabun ke . memang tak cakap sebulan  ! haha :P so far, thats my precious moment actually . even ade gak rasa marah time tu *tibetibeemo* yelaa. kalu time skola dulu . baik baik jer budak nye *budaksekolahsainslaakatakan*. tak de nye prengpreng macam ni . ciap bagi hadiah lagi . haha :P
cepat sangat masa berlalu . dan manusia makin matang . makin mengejar impian . :)



oke oke . nak share ngan korang pasal lagu ni . SELAMAT TINGGAL - DINA NADZIR FT ZIZAN RAJA LAWAK http://www.youtube.com/watch?v=yMT9o_LSpuY. sumpa cakap . superb lahh lagu ni . tambah tambah zizan tu rap rap :P haii :) sukaa laaa zizan ! *ngeehaha* bait bait lirik nya . klip vid nya . oke laa . not bad . suka nya .... even rap . but sayu jer rasa . first time dgr nak tak tentu arah kot ! ahaha . bukan ape . tak tentu arah nak dengar lagi . nak tahu lirik .  comel sangat suara dina dengan zizan nice combination .
next .. this song : 150 JUTA KALI BY FYNN JAMAL :)
http://www.youtube.com/watch?v=bbv3CF7ovvs
this song is too comel ! :P   nice song . nice voice. COOLIO punya suare 0.o". comei comei . credit to her .
saya suka dua lagu ni sangat sangat . hee. 



p/s : *agakagakadetakorangnaknyanyilagu150jutakalituuntuksaya*. ahaa. melampau .

anawahida mayALLAHbless :)

Saturday, January 15, 2011

HUJAN - lepaskan aku

Posted by Wahida Othman at 12:11 AM
Reactions: 
0 comments



Thursday, January 13, 2011

Posted by Wahida Othman at 11:19 PM
Reactions: 
0 comments
http://www.facebook.com/home.php?sk=group_178580118842860&notif_t=group_activity




GENG  OF RO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!




Anawahida 
mayAllahbless

Wednesday, January 12, 2011

My love :: Life.Love.Laugh (:

Posted by Wahida Othman at 11:09 PM
Reactions: 
4 comments
Entri... dushh !
HAHA (:

salam alaik..

hari ni Ana asyik menghitung hari bila laa nak pulang ke KMPk. Diam tak diam nak balik dah ke KMPk yg disayangi tu (: SUMPA SAYANG ! I LOVE KMPk !! Hee. :D :D 


actually (: Ana nak tunjukkan somethin'... (: (:



TARRA !




 Hee. ni lah . Koleksi DIARY DIARY kesayangan Ana (: sayang gilaa !
sebab... 'diorg' ni la tempat Ana luahkan isi hati . rasa marah . kecewa .happy nak mati . hee.

sedih pilu . frust nonggeng ke. Ana takde tempat lain dah . INILAH . so far . Ana suka menulis . Kalau time muda mudi dulu Ana suka tulis cerpen . (: Banyak jugak la cerpen yang Ana hasilkan dulu tapi Ana tak tahu dah Ana simpan mana . tah PUAN AZIZAH dah buang ker... ? ):
hmm (: tak pe lahh . Yang penting yg kat bawah bawah ni mem besar tak buang (: hihi .





standart 6 :: memang keanak anakkan !


form 2 :: kiki (;

mase form 5. simple je . penah hilang kot ! fuhh -.-"
mase form 3 .kahkahkah :D skematik rite ? haha .
mase form 4 . childish rite ? haha (:
 huhu . so far sekarang Ana dah tak de dah diary diary ni (: naekmandatseket . hee.
sekarang maen ni pulak ... 




sekian (:



Anawahida
MayAllahbless (:



Sepi - Sixth Sense (:

Posted by Wahida Othman at 4:45 AM
Reactions: 
0 comments
entri.. entri .. entri .. (:

Hapus airmatamu dan jangan bersedih
Aku di sini menemanimu melukis hari
Hapus airmatamu dan jangan bersedih
Aku di sini menemanimu melukis hari

Mentari pagi
Bawakan embun sejukkan hati
Aku di sini menatap engkau menangis sepi
Oh sepi sepiku
Janganlah bersedih hati
Hapus airmatamu dan jangan bersedih
Aku di sini menemanimu melukis hari
Hapus airmatamu dan jangan bersedih
Aku di sini menemanimu melukis hari
Oh sepi sepiku
Janganlah bersedih hati
Hapus airmatamu dan jangan bersedih
Aku di sini menemanimu melukis hari
Hapus airmatamu dan jangan bersedih
Aku di sini menemanimu melukis hari


Alahai .. cair je Ana dengar lagu ni...
rasa macam kat awang awangan pun ade . Hee.
seriously,Adi memang superb laa !
teringin nak jadi macam dia . Err. I means pandai tulis lirik . gubah lagu . then . nyanyi .. 
nice voice pulak .. 
fuhh !
Respect laa diorang diorang yang pandai gubah/buat/nyanyi lagu sendiri .nice .nice job .
macam Ana Raffali tu (:
Ade seni tersendiri .
Ade ilham tersendiri .
Ade idea yang MANTOOOP !
i wish i could too...
but .. not to become a singer lah !
hee. (:
SUARA ITU AURAT (:
jadi komposer ker ..
tulis lirik ker..
 i love writing (:
Dulu dulu time budak sekolah main BUKU DIARY haa. 
tapi sekarang tak dah .
naik mandat sikit (:
BERBLOGGER (:
but all my diary...
nicest keep at my study table..(:
whoot ! kenangan tuh (:
yang takkan lupe sampai kapan pun !



Anawahida
MayAllahbless

Tuesday, January 11, 2011

For every part in my life..

Posted by Wahida Othman at 5:02 AM
Reactions: 
0 comments
Salam alaik .. (: 


 For every part in my life now..
they're the most important person in my life !


yang kat atas ni azue dan macek .
sumpa Ana cakap .. Hidup Ana sunyi kalau diorang takde !

gurau senda diorang .. yg sentiasa buat Ana 'hidup' di KMPK tu ..(:
ESPECIALLY macek ! ( Nurul Husna Abdul Rashid )
ade sorang lagi .. sara (:
tapi dia ni susa sikit nak bergambar . huh -.-"

even only just for a few month ...
rasa macam dah bertahun tahun kenal diorang !
so suweeed ! (:
i do love them damnly much !

Ini pula super duper friends Ana masa menuntut di Sytra dulu .


  Last moment we in sarjanarians (:

                                                 
With my chemistry's teacher, Mr . Yaman (:


  nicest friends, Nor Atirah Bt. Mohamad (:


Masa makan kek yg Ain bawa (: mishh them !!

I'll never forget my precious moment with them ^.^v





Monday, January 10, 2011

FACEBOOK WILL END ON MARCH 15th! | Weekly World News

Posted by Wahida Othman at 10:41 PM
Reactions: 
0 comments

ehem ehem . alahai .. agak agak betul ke desas desus ni ?

dan kalau betul . ape yang kalian semua rasa..?

sedih ..?






stok hepi tak ingat ! 

(sebab mak pun ade fb sampai dah tak masak kat rumah)




kecewa ? (sebab da ramai kawan kat sini)




biase ? ( jarang online pung )



atau ..

tak rasa ape ape pasal tak de pung akaun fb ..?

for me , terpulang la ape nak jadi pun.
takde effect pun kalau fb takde . (:
I'm still alive what... (: hee.


p/s : masing2 punya pandangan masing2 rite?
jangan ade yang nak bunuh diri suda pasal bende alah ini !


Anawahida
MayALLAHbless

Dua minggu yang sangat indah ^.^

Posted by Wahida Othman at 4:54 AM
Reactions: 
3 comments
Entri kali ini sebenarnya agak suka suki . Hee. Just nak rewind balik ape yang dah berlaku for the world life in 2010. tapi yang paling Ana rasa takkan dapat lupa sampai kapan pun .. is THE TWO WEEKS (: before. belum terlambat kut Ana nak wish Happy New Year !!. keke . Moga2 life 2011 ni more more more precious (:
Lebih mendapat keberkatan Allah .. amin (: Hidup kalau tak dapat berkatNya pun tarak guna kan kan ?
oke oek .Berbalik kepada cerita dua minggu tu . mesti ter musykil musykil kan ?
ape la agaknya..?



Actually . that is my precious memory masa Ana ambil lesen . Ana takkan dapat lupakan 'dia'. (: (: (:











Bila terfikir pasal dia Ana tersenyum sorang2 . Maybe dia sudah lupakan Ana tapi Ana..? NEVER !
Entah la macam mana Ana bole kenal dengan 'dia' tapi yang pastinya dua minggu tu Ana rasa bahagia sangat !
Kawan Ana la yang bagi num fon Ana dekat 'dia'. tanpa kebenaran Ana . TANPA KEBENARAN YE. hish.. Mula mula tu Ana germ la jugak kan, tapi nak buat macam mana ? Tangan gatal sangat . hee. 
tak kisah lah Ana pasal tu .
Start dari tu lah Ana dan 'dia' KAWAN . (:
'dia' sangat baik ( pada mata Ana la ) . sangat handsome (: (pada mata Ana la )
tapi mungkin Ana ni maseh mentah , masih setahun jagung untuk masuk dalam 'alam' ni ..
Ana pun tak tahu macam mana Ana bole tersangkut dengan'dia'. Memang LELAKI NI PANDAI MENGAYAT KAN ? SETUJU ? Ana setuju sebab Ana yang cakap (: Ana dah tejebak . Naseb . Ana maseh diberi peluang untuk back to normal . Maybe ini pengajaran buat Ana kan ?
Cerita ini macam takde ending sebenarnya . Ana tak nak cerita panjang lebarlah . The things is ..



Ana sayang 'dia' sebagai seorang kawan. KAWAN .

Ana rindu 'dia' sebagai seorang kawan . KAWAN .

Tapi mungkin Ana takkan dapat tahu apa2 lagi dah pasal dia . sebab Ana yang buang 'dia' dari hidup Ana .
hmm (:
This is a first time Ana fall in love. WOW ! 
HAHA (:


Cinta monyet kan ..? 

Ana tak nah dah terjebak dalam semua ni selagi belum tiba masanya . Sekarang Ana taknak kongsi kaseh Ana ni dengan siapa2 pun melainkan pada 


MAK AYAH . FAMILY . ANAK SEDARA YANG CHOMEL2 TU . (:

YANG PALING TERTINGGI... PADA ALLAH (:





P/S : kalau nak bercinta boleh tapi tunggu masanya tiba oke ?
I'll wait (:


MayALLAHbless
Ana wahida

lagu feveret Ana (:

Posted by Wahida Othman at 12:07 AM
Reactions: 
0 comments
Salam Alaik..


Hee. Entri kali ni Ana nak share pasal lagu feveret Ana. lagu ape ? haa. Kat bawah tu (:
See ? Statik - Gelap . Maybe some of u ade yang tak pernah dgr lagu ni or memang tak kenal langsung dengan penyanyinya . Tapi satu yangAna nak kasi tahu . Ana MINAT SANGAT SANGAT lagu ni ! (:




Band statik (Indie) ni memang Ana minat GILA. Ana mula dengar lagu diorang dekat XFM (: mula mula sekali lagu NIKMAT SEMENTARA (: stok shiok gila . hee. Sejak itu la Ana minat band ni . Bole katakan semua kot lagu2 diorang Ana tahu . Meh Ana listkan lagu diorang yang Ana tahu..
   
-Nikmat sementara
-Pusingan terakhir
-Cherita kita
-Bintang
-Curiga
-Dia
-Kehadirannya
-Gelap


So far.. itu je lah yang Ana tahu . Maybe ade lagi ke ? hee.






May Allah Bless
Ana Wahida
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Blog Template by YummyLolly.com