ME.LOVE.HLOVATE : )

When the girl or guy place the tulip beside his/her ears..the tulip will whisper their love's name.. : )

salam alaik : )

beelog ni simple sajaa. sape nak follow, my pleasure : ) sape taknak, no biggie : ) lets make friends xp

suka belog ini ..? hee : P

Tuesday, April 26, 2011

alhamdulillah : )

Sistem Semakan Keputusan Peperiksaan Program Dua Tahun Matrikulasi Online v1.0Kolej-Kolej Matrikulasi
Kementerian Pelajaran Malaysia
Isikan USERID dan pilih Kolej anda:
Nota: Format USERID: NO.MATRIK + 6 DIGIT terakhir dalam No.k/p ,
Contoh: MS0716602091115190

Userid: MS1017674052075498 | No Matrik: MS1017674052 | No. KP: 920125075498
Kolej: Kolej Matrikulasi Perak


SUBJEK
GRED
DE023
A
DM024
B+
DK024
B
DF024
B
DB024
A
PNGK
3.33
STATUS
LULUS

"Paparan keputusan ini adalah bagi subjek teras sahaja. Keputusan ini tertakluk kepada keputusan rasmi yang akan dikeluarkan oleh Bahagian Matrikulasi kemudian."
Thanks to azalan@kmk.matrik.edu.my
"Sharing is caring"




ALHAMDULILLAH... : )
A LOT OF PRAYS TO ALLAH..


3.33

Hmm : )

enough ? 
apepun saya bersyukur..
hasil penat lelah selama ni, berbaloi jugak capai pointer 3 : )
thanks to all !

Tuesday, April 19, 2011

nak jugak !

assalamualaikum.. hye : ) haish . tetibe hye pulak . haha . nak p kerja dah ni . aduhh . sempat lagi yee unlinee. biase laa. kalau bukan waktu ni bile lagi kan ? tak mase tau saye cakap awak... .heeh : P


nak jugak !!


sewel ke wahida ..? tibetibe nak jugak . hmm. berdasarkan title entri ni... macam nak sangatsangat kan ? haih..bende ape yang nak sangat tu wahida ..? haha : ) banyak kalau nak ikutkan benda yang saya nak . yang saya inginkan . yang saya nak capai . yang saya impikan sampai termimpi mimpi . : P
tapi entah saya boleh dapat ke tak . boleh saya genggam ke tak . at the end nanti . harap dapat . i hope so .
sebab ape yang saya nak sekarang ni ibarat bayang bayang jer. then bayang bayang tu pun susah sangat nak di capai. tapi dream saya yang satu ni.... saya akan PASTIKAN saya dapat ! : ) dengan izinNya lahh jugak kan .. ? : ) i'm really hope for that person : ) yeah... a person . A PERSON . impian saya yang satu ni bukan barang segala bagai yee. tapi a person . mungkin impian kali ni agak MELAMPAU yee. tapi saya akan pastikan saya dapat. saya akan berusaha. bersungguhsungguh untuk dapatkan yang satu ni ..: ) *macam ikrar sekolahrendah sudaa*..


SAYA NI JIWANG SEBENARNYA. 


kalau kene pada tempat.masa dan waktu...
the jiwang air is soooooooooooo....
fuh...-.-"
 : )


bia lahh. ade kisah ? my life. my jiwa. my soul...
peduli laaa...
: P


saya nak jugak.. INSYAALLAH...

i'm always pray for it : )
sebab..
kalau kita doa doa selalu.. insyaALLAH.. ALLAH makbulkan kan ?

bia la sekarang ni takde sape tahu perasaan saya . tak de sape ambil pot pasal saya. tak de sape sibuk sibuk pasal saya...tak de sape kisah pasal saya..
dan saya pun malas nak amik pot pasal orang lain. malas nak tahu pasal orang lain. malas nak kisah pasal orang lain. malas nak tahu perasaan orang lain..

saya nak berdoa jer..
untuk saya. 
dan DIA.

PRAY.PRAY.PRAY.

kalau ALLAH. nak bagi...alhamdulillah..
kalau tak..?
ALHAMDULILLAH JUGAK : ) 

ade hikmah tu...
hee.
okeoke. nak p kerja dah . 
*walaupun berat nak tinggal kan belooog buruk ni : P*

bye..



anawahida
mayALLAHbless



p/s : *ALLAH sayangkan saya. dan juga AWAK : )*



Monday, April 18, 2011

matahari honey : )

assalamualaikum ... : ) haduih . penat ber fb-ing : P haha . letih mengomen sebenarnye. letih urat urat jarii ni haa. tapi bagus jugak . sebab ngomen ni la jari ni dah aktif+pantas+tangkas menaip dengan lajunye . *walaupun tak la laju mane pung* haha . tak pee. practise make perfect. yee tak ? 


hmm.

 hari ni punya mood baik semedang. lagu plus fb sajaa : ) haih.. takde keje kan . jadi cam ni laa. hari jugak lepas gian untuk dengar semua lagu lagu bagak ! hee. adoii. lame tak dengar lagu. lame tak buka XFM. lame tak nyanyi sorang2 dalam bilik.*kantoiiii* lame tak buat semua aktiviti2 harian .. ade laa dalam tiga minggu dah . fuh . lame tuhh . lame jugak laa tak bukak novel novel kesayangan . lame jugak la tak buka mp3. kalu buka pun . time lps balik keja . ade la lepas 2 3 buah lagu sempat dgr. lepas tu.. wasalam . bangun esok pagi tgk mp3 ke mane .  haha . dgr sangat bz kan ? kalah DOC. : ) tp memang bz pun . tak sabar rasanya nak berhenti kerja . huhu. tak sabar rasanya nak balik matrik . tak sabar rasanya nak jengah cafe. nak ketemu pakcik beger kiara. nak pi bistro . nak membeli belah kat k-sis : ) aduh.. harap harap masih d beri kesempatan . ameen : )

lagu.lagu.lagu : )

nak share.nakshare.nakshare : )

saya suka lagu lagu band indie . awak semua ? hee. macam mane ? same ngan saya ? atau tak minat langsung band band cenggini nih ? kalau tak minat . sila tutup beloog saya then pegi tido . : P haha . tak laa. saje . masing2 ade citarasa masing masing kan ? : )

now. actually im feel to share this lyric with u'all : )
see.

bolehkah ku percaya ?
katamu, di waktu, malam itu.
kau tak pernah berdusta, membahagi,
 di hati,hanya aku .



jika aku percaya,katamu,
tentang aku.
dan dirimu,
mungkin aku berikan,
segala.
termasuk matahari ,


but honey im sorry,
perananku, perananku,
aku bisa lupa , aku bisa ingkar,
kehendak hati yang menanti


honey bunny im sorry,
perananku, perananku,
aku bisa juga, aku bisa cuba,
mengisikan segala janji.



 pernah kah ku katakan ?
that im always be with you,
ku takkan berjauhan,
hati ini milikmu .



mungkin pernah ku kata,
berjanji, sehidup,
dan semati ,
dan akan ku kotakan,
janjiku ,
including matahari.



tajuk lagu ni : matahari honey by the related : )


http://www.youtube.com/watch?v=nIfjUiDZo1Q&feature=player_embedded#at=211

best sangat . penyanyi : bagak . 



this is BAGAK : )


haduih. arrangement musik plus melodi plus lirik yg sangat COOLIO laa. sukee laa wehh . haha . BAGAK ni jugak la yg nyanyi my favourite song : ) statik : dia.. *lirik yg kat dalm beloog ni haa*
then . ini beeelog dia . jengah laa : )

 im admire him : ) haha . his music laa... -.-"




yeah . that's it : )



anawahida
mayALLAHbless : )


p/s : canyougivemeincludingmatahari? : P HAHA .

  

















Friday, April 15, 2011

one year : )

salam alaik : ) sihat ?

entri kali ni tamau intro panjang panjang berjela macam utusan raja-raja dah. directly proportional to the subject terus : P hmm. tarik nafas... lepas : )
oke. today.. genap setahun + 1 hari : ) ape ye ? ape yang setahun satu hari ? tarikh kena saman ? kena patut ular ? kene gigit nyamuk ? haishh. haha :P nothin to remember actually. but my mind refused to do that : ) hmm . takpelahh. janji saya bahagia ? peduli ape kann ? : P 
yes. that's it. genap setahun . sekejap je kann ? rasa macam baru lagi . rasa macam baru je abis amik lesen . rasa macam baru je abih test jpj dengan JPJ lelaki from kelantan yg speaking dia punya bahasa mantaap gila dengan saya . *aduh.sampai mengganggu konsentrasi untuk memandu : )*
rasa macam BARU lagi semua tu .. kan ? hmm . that's we called LIFE : ) cepat sangat masa berlalu . and this is what we call TIME : ) tak de ape nak rewind pun . just nak cakap.. dah genap setahun : ) haha . dari tadi tak abis abis .. haih . hmm . betul . ape yg pasti . my mind always remind me about this friendship . always .haha . GOOD JOB MIND . dan jgn lupa untuk ingat bahawa SETIAP YANG BERTEMU PASTI AKAN BERPISAH . SETIAP PERTEMUAN AKAN ADA PERPISAHAN . keep this in your mind , Nurul Wahida : ) saya tahu . i always remember that . saya tak akan lupa . mungkin sampai bila bila . sebab ianya selalu ada dalam minda saya . penting sangat ke ? agak laa kot. : P .
huhu . setahun jugak laa saya dah penat bergembira + penat menangis + penat kecewa + penat bersuka ria .. semua segala bagai bercampur. hmm .but i like . it just nice. it give me EXPERIENCE : ) takde laa kuno sangat kan . hee. 

to know..and to let u know... i like that one yr : ) walau byk mane pahitnye..tak cukup gulaa nye . saya tetap suke ....

hmm . oke that all : ) 
and 'selamat ulang tahun perkenalan' : )
i kee that . tidely : )
dah . dah ... haha . 

anawahida
mayALLAHbless.


p/s : agak agak sempat tak selamat ulang tahun perkenalan yg ke-2 ? hmm .

Friday, April 8, 2011

kerja !!

salam alaik wahai semuaaaaaaa : ) semua sihat ? alhamdulillah . masih diberi oksigen percuma oleh ALLAH S.W.T : )
huhu.... akhirnya ada jugak masa nak ber blogging ni . *sebenarnye ade je mase tapi malas* bukan ape ... sekarang sebenarnya... sebenarnya ... sebenarnya .. saya sudah kerja ! uhuk2 . BUKAN DOKTOR YE . DOKTOR tu lambat lagi . but the title will come.. wish me for Dr. Nurul Wahida Othman : ) i wish . prays for me . INSYAALLAH .. 
haha .oke cite bab kerja . sekarang ni kerja pun sebab nak isi masa kat rumah yang tersangat la senggang ! hmm . duk rumah pun kalau asyik onlineeee . boring jugak . dah habis tolong mak ayah itu ini .. ape lagi nak buat ? tengok tv ? aha . dah tak teringin dah . tv tv ni zaman baju sekolah kain biru tua dulu nun . tv tu dah macam kembar . KEMBAR TAK SEIRAS LAA :p
onlinee pun ... lame sangat NAIK BORING ! so dari pengsan keboringan . lebih baik kerja kan ? income masuk . experience dapat  : )
 sebut pasal experience..excerly saya dah dapat satu experience bila kerja ni ..bila dah kerja ni.. baru tahu penatnya rasa bila balik kerja , malas nya rasa bila nak p kerja keesokkan harinya .. baru tahu macam mana susahnya ayah kerja siang malam cari duit nak bagi makan family.. nak sara family.. nak tanggung study saya ..nak bagi duit kat saya lagi...bayangkan kerja penat penat . then duit semua hbs untuk segala macam perkara.
kadang kadang tgk ayah nak beli baju baru pun pikir 2 3 kali .. ): *sedih pulak rasa*kita pulak senang senang jer mintak segala bagai macam benda kat ayah ... aduhai. insafnya bila dah kerja ni . baru ingat betapa besarnya pengorbanan mak dan ayah ..so for those who are still have both of them .. APPRECIATE + LOVE them much much ! overdose punya type. tanpa mak ayah . kita ni tak wujud tau : )


ni PUAN dan TUAN di rumah saya : )






 saya SAYANG mereka OVERDOSE GULAAAAAA ! 



*sayangsayangorangselaluyee* : ) s-m-i-l-e.

anawahida 
mayALLAHbless

Tuesday, April 26, 2011

alhamdulillah : )

Posted by Wahida Othman at 5:26 AM
Reactions: 
0 comments
Sistem Semakan Keputusan Peperiksaan Program Dua Tahun Matrikulasi Online v1.0Kolej-Kolej Matrikulasi
Kementerian Pelajaran Malaysia
Isikan USERID dan pilih Kolej anda:
Nota: Format USERID: NO.MATRIK + 6 DIGIT terakhir dalam No.k/p ,
Contoh: MS0716602091115190

Userid: MS1017674052075498 | No Matrik: MS1017674052 | No. KP: 920125075498
Kolej: Kolej Matrikulasi Perak


SUBJEK
GRED
DE023
A
DM024
B+
DK024
B
DF024
B
DB024
A
PNGK
3.33
STATUS
LULUS

"Paparan keputusan ini adalah bagi subjek teras sahaja. Keputusan ini tertakluk kepada keputusan rasmi yang akan dikeluarkan oleh Bahagian Matrikulasi kemudian."
Thanks to azalan@kmk.matrik.edu.my
"Sharing is caring"




ALHAMDULILLAH... : )
A LOT OF PRAYS TO ALLAH..


3.33

Hmm : )

enough ? 
apepun saya bersyukur..
hasil penat lelah selama ni, berbaloi jugak capai pointer 3 : )
thanks to all !

Tuesday, April 19, 2011

nak jugak !

Posted by Wahida Othman at 9:42 PM
Reactions: 
0 comments
assalamualaikum.. hye : ) haish . tetibe hye pulak . haha . nak p kerja dah ni . aduhh . sempat lagi yee unlinee. biase laa. kalau bukan waktu ni bile lagi kan ? tak mase tau saye cakap awak... .heeh : P


nak jugak !!


sewel ke wahida ..? tibetibe nak jugak . hmm. berdasarkan title entri ni... macam nak sangatsangat kan ? haih..bende ape yang nak sangat tu wahida ..? haha : ) banyak kalau nak ikutkan benda yang saya nak . yang saya inginkan . yang saya nak capai . yang saya impikan sampai termimpi mimpi . : P
tapi entah saya boleh dapat ke tak . boleh saya genggam ke tak . at the end nanti . harap dapat . i hope so .
sebab ape yang saya nak sekarang ni ibarat bayang bayang jer. then bayang bayang tu pun susah sangat nak di capai. tapi dream saya yang satu ni.... saya akan PASTIKAN saya dapat ! : ) dengan izinNya lahh jugak kan .. ? : ) i'm really hope for that person : ) yeah... a person . A PERSON . impian saya yang satu ni bukan barang segala bagai yee. tapi a person . mungkin impian kali ni agak MELAMPAU yee. tapi saya akan pastikan saya dapat. saya akan berusaha. bersungguhsungguh untuk dapatkan yang satu ni ..: ) *macam ikrar sekolahrendah sudaa*..


SAYA NI JIWANG SEBENARNYA. 


kalau kene pada tempat.masa dan waktu...
the jiwang air is soooooooooooo....
fuh...-.-"
 : )


bia lahh. ade kisah ? my life. my jiwa. my soul...
peduli laaa...
: P


saya nak jugak.. INSYAALLAH...

i'm always pray for it : )
sebab..
kalau kita doa doa selalu.. insyaALLAH.. ALLAH makbulkan kan ?

bia la sekarang ni takde sape tahu perasaan saya . tak de sape ambil pot pasal saya. tak de sape sibuk sibuk pasal saya...tak de sape kisah pasal saya..
dan saya pun malas nak amik pot pasal orang lain. malas nak tahu pasal orang lain. malas nak kisah pasal orang lain. malas nak tahu perasaan orang lain..

saya nak berdoa jer..
untuk saya. 
dan DIA.

PRAY.PRAY.PRAY.

kalau ALLAH. nak bagi...alhamdulillah..
kalau tak..?
ALHAMDULILLAH JUGAK : ) 

ade hikmah tu...
hee.
okeoke. nak p kerja dah . 
*walaupun berat nak tinggal kan belooog buruk ni : P*

bye..



anawahida
mayALLAHbless



p/s : *ALLAH sayangkan saya. dan juga AWAK : )*



Monday, April 18, 2011

matahari honey : )

Posted by Wahida Othman at 2:32 AM
Reactions: 
0 comments
assalamualaikum ... : ) haduih . penat ber fb-ing : P haha . letih mengomen sebenarnye. letih urat urat jarii ni haa. tapi bagus jugak . sebab ngomen ni la jari ni dah aktif+pantas+tangkas menaip dengan lajunye . *walaupun tak la laju mane pung* haha . tak pee. practise make perfect. yee tak ? 


hmm.

 hari ni punya mood baik semedang. lagu plus fb sajaa : ) haih.. takde keje kan . jadi cam ni laa. hari jugak lepas gian untuk dengar semua lagu lagu bagak ! hee. adoii. lame tak dengar lagu. lame tak buka XFM. lame tak nyanyi sorang2 dalam bilik.*kantoiiii* lame tak buat semua aktiviti2 harian .. ade laa dalam tiga minggu dah . fuh . lame tuhh . lame jugak laa tak bukak novel novel kesayangan . lame jugak la tak buka mp3. kalu buka pun . time lps balik keja . ade la lepas 2 3 buah lagu sempat dgr. lepas tu.. wasalam . bangun esok pagi tgk mp3 ke mane .  haha . dgr sangat bz kan ? kalah DOC. : ) tp memang bz pun . tak sabar rasanya nak berhenti kerja . huhu. tak sabar rasanya nak balik matrik . tak sabar rasanya nak jengah cafe. nak ketemu pakcik beger kiara. nak pi bistro . nak membeli belah kat k-sis : ) aduh.. harap harap masih d beri kesempatan . ameen : )

lagu.lagu.lagu : )

nak share.nakshare.nakshare : )

saya suka lagu lagu band indie . awak semua ? hee. macam mane ? same ngan saya ? atau tak minat langsung band band cenggini nih ? kalau tak minat . sila tutup beloog saya then pegi tido . : P haha . tak laa. saje . masing2 ade citarasa masing masing kan ? : )

now. actually im feel to share this lyric with u'all : )
see.

bolehkah ku percaya ?
katamu, di waktu, malam itu.
kau tak pernah berdusta, membahagi,
 di hati,hanya aku .



jika aku percaya,katamu,
tentang aku.
dan dirimu,
mungkin aku berikan,
segala.
termasuk matahari ,


but honey im sorry,
perananku, perananku,
aku bisa lupa , aku bisa ingkar,
kehendak hati yang menanti


honey bunny im sorry,
perananku, perananku,
aku bisa juga, aku bisa cuba,
mengisikan segala janji.



 pernah kah ku katakan ?
that im always be with you,
ku takkan berjauhan,
hati ini milikmu .



mungkin pernah ku kata,
berjanji, sehidup,
dan semati ,
dan akan ku kotakan,
janjiku ,
including matahari.



tajuk lagu ni : matahari honey by the related : )


http://www.youtube.com/watch?v=nIfjUiDZo1Q&feature=player_embedded#at=211

best sangat . penyanyi : bagak . 



this is BAGAK : )


haduih. arrangement musik plus melodi plus lirik yg sangat COOLIO laa. sukee laa wehh . haha . BAGAK ni jugak la yg nyanyi my favourite song : ) statik : dia.. *lirik yg kat dalm beloog ni haa*
then . ini beeelog dia . jengah laa : )

 im admire him : ) haha . his music laa... -.-"




yeah . that's it : )



anawahida
mayALLAHbless : )


p/s : canyougivemeincludingmatahari? : P HAHA .

  

















Friday, April 15, 2011

one year : )

Posted by Wahida Othman at 9:48 PM
Reactions: 
0 comments
salam alaik : ) sihat ?

entri kali ni tamau intro panjang panjang berjela macam utusan raja-raja dah. directly proportional to the subject terus : P hmm. tarik nafas... lepas : )
oke. today.. genap setahun + 1 hari : ) ape ye ? ape yang setahun satu hari ? tarikh kena saman ? kena patut ular ? kene gigit nyamuk ? haishh. haha :P nothin to remember actually. but my mind refused to do that : ) hmm . takpelahh. janji saya bahagia ? peduli ape kann ? : P 
yes. that's it. genap setahun . sekejap je kann ? rasa macam baru lagi . rasa macam baru je abis amik lesen . rasa macam baru je abih test jpj dengan JPJ lelaki from kelantan yg speaking dia punya bahasa mantaap gila dengan saya . *aduh.sampai mengganggu konsentrasi untuk memandu : )*
rasa macam BARU lagi semua tu .. kan ? hmm . that's we called LIFE : ) cepat sangat masa berlalu . and this is what we call TIME : ) tak de ape nak rewind pun . just nak cakap.. dah genap setahun : ) haha . dari tadi tak abis abis .. haih . hmm . betul . ape yg pasti . my mind always remind me about this friendship . always .haha . GOOD JOB MIND . dan jgn lupa untuk ingat bahawa SETIAP YANG BERTEMU PASTI AKAN BERPISAH . SETIAP PERTEMUAN AKAN ADA PERPISAHAN . keep this in your mind , Nurul Wahida : ) saya tahu . i always remember that . saya tak akan lupa . mungkin sampai bila bila . sebab ianya selalu ada dalam minda saya . penting sangat ke ? agak laa kot. : P .
huhu . setahun jugak laa saya dah penat bergembira + penat menangis + penat kecewa + penat bersuka ria .. semua segala bagai bercampur. hmm .but i like . it just nice. it give me EXPERIENCE : ) takde laa kuno sangat kan . hee. 

to know..and to let u know... i like that one yr : ) walau byk mane pahitnye..tak cukup gulaa nye . saya tetap suke ....

hmm . oke that all : ) 
and 'selamat ulang tahun perkenalan' : )
i kee that . tidely : )
dah . dah ... haha . 

anawahida
mayALLAHbless.


p/s : agak agak sempat tak selamat ulang tahun perkenalan yg ke-2 ? hmm .

Friday, April 8, 2011

kerja !!

Posted by Wahida Othman at 7:30 AM
Reactions: 
0 comments
salam alaik wahai semuaaaaaaa : ) semua sihat ? alhamdulillah . masih diberi oksigen percuma oleh ALLAH S.W.T : )
huhu.... akhirnya ada jugak masa nak ber blogging ni . *sebenarnye ade je mase tapi malas* bukan ape ... sekarang sebenarnya... sebenarnya ... sebenarnya .. saya sudah kerja ! uhuk2 . BUKAN DOKTOR YE . DOKTOR tu lambat lagi . but the title will come.. wish me for Dr. Nurul Wahida Othman : ) i wish . prays for me . INSYAALLAH .. 
haha .oke cite bab kerja . sekarang ni kerja pun sebab nak isi masa kat rumah yang tersangat la senggang ! hmm . duk rumah pun kalau asyik onlineeee . boring jugak . dah habis tolong mak ayah itu ini .. ape lagi nak buat ? tengok tv ? aha . dah tak teringin dah . tv tv ni zaman baju sekolah kain biru tua dulu nun . tv tu dah macam kembar . KEMBAR TAK SEIRAS LAA :p
onlinee pun ... lame sangat NAIK BORING ! so dari pengsan keboringan . lebih baik kerja kan ? income masuk . experience dapat  : )
 sebut pasal experience..excerly saya dah dapat satu experience bila kerja ni ..bila dah kerja ni.. baru tahu penatnya rasa bila balik kerja , malas nya rasa bila nak p kerja keesokkan harinya .. baru tahu macam mana susahnya ayah kerja siang malam cari duit nak bagi makan family.. nak sara family.. nak tanggung study saya ..nak bagi duit kat saya lagi...bayangkan kerja penat penat . then duit semua hbs untuk segala macam perkara.
kadang kadang tgk ayah nak beli baju baru pun pikir 2 3 kali .. ): *sedih pulak rasa*kita pulak senang senang jer mintak segala bagai macam benda kat ayah ... aduhai. insafnya bila dah kerja ni . baru ingat betapa besarnya pengorbanan mak dan ayah ..so for those who are still have both of them .. APPRECIATE + LOVE them much much ! overdose punya type. tanpa mak ayah . kita ni tak wujud tau : )


ni PUAN dan TUAN di rumah saya : )






 saya SAYANG mereka OVERDOSE GULAAAAAA ! 



*sayangsayangorangselaluyee* : ) s-m-i-l-e.

anawahida 
mayALLAHbless
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Blog Template by YummyLolly.com